Historia

Historia

Om Falkenberg Strandbad

Traditionen går långt tillbaka i tiden för Falkenberg Strandbad. Redan 1937 stod den första byggnaden klar på samma plats där det nuvarande hotellet ligger. Hotellet var byggt i den

s k “funkisstilen” och hade en elegant rundad restaurang med stora panoramafönster ut mot havet. Hotellet upplevde från början en storhetstid som varade ända fram till andra världskrigets början. Här trängdes soldyrkare från inlandet med statsmän och andra berömdheter. Ett besök på Falkenberg Strandbad förknippades med stil och flärd.

Alla åkte till havet

När väl kriget var över, växte massturismen i Sverige som aldrig förr. “Alla” åkte till havet och Strandbaden låg i centrum för denna “invasion”. After Beach är inget fenomen som nyligen har uppstått utan redan på den tiden samlades man till musikunderhållning efter en dag i solen.

Brandhärjades

1958 härjades hotellet av en förödande brand. Det stiliga hotellet var nu bara ett minne blott. Redan året därpå stod dock ett nytt hotell klart men funktisstilen var för alltid borta, och hade nu ersatts av ett för tiden modernt hotell. Säg den glädje som varar för evigt, återigen drabbades hotellet av brand och delar av hotellet förstördes. Man byggde snabbt upp det som förstörts men lät oskadade delar stå kvar.

Invigdes 1992

Under 80-talet drevs Strandbaden av Falkenbergs kommun, men hotellet förföll allt mer.

Till slut blev det en skamfläck för Falkenberg och kommunen gav i slutet av 80-talet klartecken till ett nytt hotellprojekt. Efter två års byggnation hade man byggt ihop hotellet med Klitterbadet och invigningen skedde i april 1992. Det är således detta hotell man idag kan betrakta från alla håll utmed den vidsträckta sandstranden

Falkenberg Strandbad drivs av ESS Group

15 mars 2011 tog ESS Group över och hotellet genomgick en förvandling från ett traditionellt konferenshotell till en kolonial pärla vid havet.

ESS Group AB med säte i Göteborg har skapat och driver idag ett stort antal unika och personliga varumärken i hotell- och restaurangbranschen från Ystad i söder till Funäsdalen i norr. Som grund för alla projekt ligger destinationsutveckling och ett starkt engagemang av oss ägare med målsättningen att skapa upplevelser bortom det vanliga och våra gästers förväntningar.

Ni kan läsa mer om ESS Group, vårt arbete och våra destinationer här.

37_1_20121031164727

Oj! Somnade du? Så kan vi inte ha det, men inget som inte en paus vid havet kan lösa :) 


Kom och njut av vårt JADE Spapaket med övernattning, frukost, 3-rätters middag och spa-entré för endast 1295 kr/person.
Använd rabattkod: MITTIVECKANLYX

Ja tack, jag behöver ny energi!
Boka din paus vid havet nu
Ordinarie pris från 1795 kr/person. Gäller mån-tors (ej under juli)
close-link