Om Falkenberg Strandbad

Traditionen går långt tillbaka i tiden för Falkenberg Strandbad. Redan 1937 stod den första byggnaden klar på samma plats där det nuvarande hotellet ligger.

divider

Hotellet var byggt i den s k “funkisstilen” och hade en elegant rundad restaurang med stora panoramafönster ut mot havet. Hotellet upplevde från början en storhetstid som varade ända fram till andra världskrigets början. Här trängdes soldyrkare från inlandet med statsmän och andra berömdheter. Ett besök på Falkenberg Strandbad förknippades med stil och flärd.

Alla åkte till havet

När väl kriget var över, växte massturismen i Sverige som aldrig förr. “Alla” åkte till havet och Strandbaden låg i centrum för denna “invasion”. After Beach är inget fenomen som nyligen har uppstått, utan redan på den tiden samlades man till musikunderhållning efter en dag i solen.

Brandhärjades

1958 härjades hotellet av en förödande brand. Det stiliga hotellet var nu bara ett minne blott. Redan året därpå stod dock ett nytt hotell klart men funktisstilen var för alltid borta, och hade nu ersatts av ett för tiden modernt hotell. Säg den glädje som varar för evigt. Återigen drabbades hotellet av brand och delar av hotellet förstördes. Man byggde snabbt upp det som förstörts, men lät oskadade delar stå kvar.

Invigdes 1992

Under 80-talet drevs Strandbaden av Falkenbergs kommun, men hotellet förföll allt mer.

Till slut blev det en skamfläck för Falkenberg och kommunen gav i slutet av 80-talet klartecken till ett nytt hotellprojekt. Efter två års byggnation hade man byggt ihop hotellet med Klitterbadet och invigningen skedde i april 1992. Det är således detta hotell man idag kan betrakta från alla håll utmed den vidsträckta sandstranden.

Falkenberg Strandbad drivs av
hotell- och upplevelsefamiljen ESS Group

15 mars 2011 tog ESS Group över Falkenberg Strandbad och hotellet genomgick en förvandling från ett traditionellt konferenshotell till en beach resort med gastronomiska visioner vid havet.

divider

ESS Group AB har skapat och driver idag ett stort antal unika och personliga varumärken i hotell- och restaurangbranschen från Ystad i söder till Funäsdalen i norr. Som grund för alla projekt ligger destinationsutveckling och ett starkt engagemang av oss ägare med målsättningen att skapa upplevelser bortom det vanliga och våra gästers förväntningar.

Ni kan läsa mer om ESS Group, vårt arbete och våra destinationer här.

Några av våra systerhotell är Steam Hotel, Ystad Saltsjöbad, Hotel Pigalle, MJ’S i Malmö och Hotell Bellora på Avenyn i Göteborg.

www.ess-group.se

25 grader i luften | 33 grader i vattnet | 365 dagar om året

The Retreat Club

Vilket rum vill du vakna i?

Bekvämare, rymligare & vackrare

Sov så gott puff
Övernatta i Standardrum på hotell - Falkenberg Strandbad

Standardrum

Med minibar & TV

Från 1400 kr / natt

Utsikt över havet puff
Bo i Deluxerum på hotell - Falkenberg Strandbad

Dubbelrum mot havet

MED BALKONG / TERASS

Från 1550 kr / natt

Perfekt för familjen puff
Bo i vacker svit på Falkenberg Strandbad

Juniorsvit

Det rymliga alternativet

Från 1650 kr / natt

Vill du bli kontaktad för offert?

Ring oss på 0346-71 49 09 eller maila till oss på info@strandbaden.se eller gå till vårt kontaktformulär för en kostnadsfri offert

Kontakta oss för offert