Frågor och svar om Corona

Viruset alltså.

Senast uppdaterad: 17 juni, kl 14:00


Har ni öppet? är en fråga vi får från många av er och svaret är JA!
Våra dörrar står öppna, men vi följer noga utvecklingen i realtid och tar myndigheternas rekommendationer på största allvar.

Vi har tagit fram tydliga processer och strukturer som säkerställer att vi alla på plats vet hur vi jobbar med rengöring, kommunikation till er gäster, information i hotellets olika delar etc. På den här sidan hittar du uppdaterad information och svar på de vanligaste frågorna vi får från er just nu. Frågor som handlar om vad vi gör för att minska smittspridning, våra av- och ombokningsregler, öppettider, vad som gäller på restaurangerna, och hur vi agerar om vi mot förmodan skulle behöva stänga under en period. Ett hotell omfattas av trängselregler och definieras inte som en allmän sammankomst. Läs mer här.

Hygien
Allmänna sammankomster
Restaurang
Spa & Pooler
Av / Ombokning
Kontakta oss
Brev från vår VD

Hygien

Så. Vad gör ni för att minska smittspridning?
Våra gästers och personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Vi beslutade tidigt att införa utökade rutiner för städning av samtliga miljöer. Alla ytor såsom våtutrymmen, dörrhandtag, möbler, nyckelkort, terminaler etc. tvättas med desinfektionsmedel återkommande varje dag.

Våra olika paket har olika in- och utcheckningstider för att minska risken för köbildning. På samma vis har vi på ställen där det annars lätt bildas kö, så som vid hissen, receptionen samt vid hovmästarpulpeten i restaurang Famille, satt upp skyltar och markeringar som påminner om att hålla avstånd.

Vi lyssnar naturligtvis på direktiven kring att man inte får ha barservering och buffér och har ändrat om våra frukostar så att vi serverar dig vid bordet. Vi är också noga med rekommenderat mellanrum när vi dukar.

Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet. Och så även för oss som jobbar här. Minsta symtom så är det hemgång. För dig och oss.

Okej. Vad gör era medarbetare på plats?
Handsprit finns tillgängligt i alla våra miljöer och används regelbundet av samtlig personal, såväl som av gäster. Framförallt är vi extremt noga med våra medarbetares hälsa och vi har noga rutiner om att man inte kommer till jobbet vid minsta tecken på sjukdom.

I vilket läge ska jag undvika att besöka er?
På samma sätt som vi tar vårt ansvar på plats ber vi dig som gäst att ta ditt ansvar genom att:

 • Vänta med att besöka oss minst två veckor efter hemresa om du har rest till ett riskområde. Uppdaterad lista på riskområden finner du hos Folkhälsomyndigheten.
 • Inte besöka oss om du varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Coronavirus, Covid-19.
 • Stanna hemma om du är sjuk med allmän sjukdomskänsla, hosta, feber eller förkylning.

Yes, jag är med! Har ni några andra allmänna råd?
Vi har alla ett ansvar att hjälpas åt i kampen mot smittspridningen:

 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Använd handsprit som komplement.
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
 • Undvik att hälsa genom att ta i hand.
 • Undvik större folksamlingar.
 • Stanna hemma om du är sjuk.
 • Hosta och nys alltid i armvecket eller i en pappersnäsduk.

Tillsammans kan vi se till att behålla en säker miljö som vi alla kan fortsätta njuta av.

Allmänna sammankomster

Med anledning av regeringens viktiga direktiv kring förbud mot allmänna sammankomster på över 8 personer, förstår vi att du som gäst undrar vad som gäller för oss på Falkenberg Strandbad. Maxantalet på 4 personer i samma sällskap gäller vid restaurangbesök. För allmänna sammankomster gäller dock fortsatt ett maxantal på 8 personer. I nästa stycke hittar du mer information om trängselregler som hotell- och restaurangverksamhet omfattas av.

Kan ett hotell eller restaurang räknas som en allmän sammankomst?
Nej. Ett hotell omfattas istället av de trängselregler (se Folkhälsomyndighetens direktiv här) som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla mer avstånd till varandra, duka luftigare och att inte att det ska bli köer runt barer och bufféer. Vi har sedan de nya direktiven kom, justerat just detta.

Vad menar man egentligen med allmänna sammankomster?
En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Möten eller konferenser med fler än 8 personer, är det okej?
Vad gäller möten och konferenser i våra lokaler i grupper större än 8 personer så är dessa tillåtna om de är stängda och inte fritt tillgängliga. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 10 anställda. Dock får en branschorganisation inte ha ett möte för personer som jobbar i branschen. Det anses vara fritt tillgängligt och alltså inte ok under rådande läge. Naturligtvis gäller övriga principer kring att vara frisk, tvätta händer och att tänka på social distans och extra luft.

Restaurang

Magen kurrar! Är det safe att äta på er restaurang?
Även, och kanske särskilt i dessa tider, så behöver vi alla få i oss bra mat. Vår restaurang Famille är öppet varje dag. Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens senaste föreskrifter gällande att säkerställa att våra gäster kan hålla avstånd mellan varandra samt att vi dukar för max 4 gäster per bord. Med det sagt, så förstår vi om du känner en viss oro över att äta ute.

Vi har tagit flera åtgärder för att minska risken för smittspridning, och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av ditt besök hos oss.

Okej, vad bra! Vad betyder det i praktiken?

 • Vi har infört QR-koder i stället för menyer så att du enkelt ska kunna läsa dessa i din egen telefon och inte behöva ta i några tryckta menyer.
 • För att följa direktiven om rekommenderat avstånd har vi minskat antalet bord som dukas upp i våra restauranger, både inomhus och ute, vilket gör att det blir lite luftigare mellan er gäster. Vi har handsprit tillgängligt på flera ställen i restaurangen som används regelbundet av vår personal, och vi uppmanar dig som gäst att göra det samma.
 • Maxantal på restauranger är 4 personer i samma sällskap. (Ett restaurangbesök är inte en allmän sammankomst)
 • Vi har lagt stor vikt vid olika sittningstider för att säkerställa en bra spridning på gästantalet.
 • Vi har bannat allt som har med buffé att göra. Lunch och middag serveras sittandes och vår goda frukost serveras numera i form av en välfylld frukosttallrik/frukostpåse, givetvis tillsammans med färskbryggt kaffe!
 • Vi serverar endast mat vid bordet eller i form av take away enligt Folkhälsomyndighetens direktiv, för att begränsa antalet gäster i vissa områden och därmed också minska risk för smittspridning .
 • Våra utökade rutiner för städning av offentliga utrymmen innefattar självklart också alla ytor på vår restaurang.
 • Observera att sista bokningsbara tid i restaurangen är cirka 2 timmar innan restaurangen stänger/slutar servera alkohol.

Ni får ju inte servera alkohol efter klockan 22. Hur gör ni med det?
Du kommer att få en fantastisk upplevelse fram till 22.30 – det är vi helt säkra på! Blir du törstig eller hungrig finns vår room service redo att släcka alla tänkbara kulinariska begär.

Erbjuder ni room service?
Absolut! Om du som hotellgäst hellre vill käka på ditt mysiga rum, erbjuder vi room service under majoriteten av dygnets timmar. Och nu med lite extra snabb service på tiden runt och efter kl 22.00. Alltså både frukost, lunch och middag. Vi bjussar självklart på denna service.

Har ni take away?
Japp!

Barservering är ju faktiskt förbjuden nu. Hur gör ni då?
Vi serverar allt vad ni vill ha vad det gäller dryck och mat, till bordet. Vill ni beställa take away-mat, så ordnar vi givetvis detta med. Och room service är vi nu riktigt bra på så bara slå oss en signal.

Spa & Pooler

Jag vill bada! Är det tryggt att vistas i The Retreat Club?
Ja. Simbassängerna är klorerade enligt Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer kring vilka nivåer av klor som ska tillsättas i pooler och bassänger för att säkerställa att farliga bakterier och virus dödas, vilket innebär att även Covid-19 viruset dör i kontakt med klorerat vatten. Svensk Simidrott skriver så här om just det, vilket vi tycker är en bra källa. Att vi har rätt mängd klor i vattnet just nu gör att du kan plaska i lugn och ro.

Begränsar ni antalet gäster?
Ja, vi har gjort om vilka paket som vi säljer till dig som gäst vilket också har skapat färre gäster på en och samma plats vid samma tillfälle. Det finns nu mer fasta tider kring när du har tillgång till pool och restaurang. Tack för att du respekterar detta. Vi uppmanar till att hålla avstånd i våra pooler såväl som i övriga miljöer. Vi är fortfarande en livfull och glad resort men vi tar alla ansvar tillsammans.

Vi uppmanar alla våra gäster att hålla ett rimligt avstånd (ingen gillar väl att stå kloss an med en främling i baddräkt ändå..?) och vi påminner även alla våra gäster att givetvis duscha före och efter bad.

Finns det träningsmöjligheter hos er?
Som hotellgäst har du tillgång till hela Klitterbadets träningsanläggning som ligger granne med oss. Du som hotellgäst har också tillgång till gymmet när du bor hos oss. Gymmet som är på 450 kvm är välutrustat med hantlar, dragmaskiner, motionscyklar, step- och roddmaskiner samt vibrationsträning. Här gäller ett maxantal på 45 tränande gäster samtidigt. Öppettiderna är detsamma som Retreat Club och för att komma in på gymmet hämtar du ett armband i vår spa-reception.

Av / Ombokning

Har ni några nya och flexibla av- och ombokningsvillkor? Självklart!
Det är många som vill ha svar på vad som gäller för av- och ombokning och vi förstår er frustration när ni fastnar i telefonköer hos oss! Tyvärr hinner vi inte svara så snabbt som vi vill på alla era frågor just nu, så vi har samlat de vanligaste här.

Privatgäster

Hur tätt inpå ankomst kan jag boka om min vistelse?
Du kan avboka samt boka om din vistelse fram till 7 dagar innan ankomst utan kostnad. Ombokning gäller för en likvärdig produkt och eventuell mellanskillnad betalas direkt vid bokning. Kontakta oss på telefon 0346-714900 eller mail reception@strandbaden.se. Du kan också chatta med oss direkt här på hemsidan. Ha ditt bokningsnummer tillgängligt så underlättar du både för oss och dig själv.

Jag har bokat via en OTA (Online Travel Agency, hur gör jag då?
Om du har bokat via en så kallad OTA (som Expedia, Booking, Hotels.com osv) så får vi lov att hänvisa dig direkt till dem.

Vad gäller för regler för Julklappen?
Julklappen kan bokas om kostnadsfritt förutsatt att det sker minst 24h innan ankomst och under den angivna giltighetstiden. Om Folkhälsomyndigheten skärper restriktionerna under den angivna perioden och du inte får besöka oss, så förlängs giltighetstiden med motsvarande tid.

Vad händer om jag har en bokning och ni tvingas stänga under en period?
Vi kommer att försöka ha öppet så länge vi har möjlighet, men vi följer noga utvecklingen och rekommendationer från ansvariga myndigheter. Skulle vi få direktiv om att stänga ner hotell eller restauranger i ett par veckor eller månader, så hjälper vi dig självklart att boka om din vistelse hos oss så fort vi öppnar igen.

Vi är omåttliga optimister och hoppas verkligen att vi inte hamnar i det läget, men om det skulle vara fallet, så ber vi dig vänligen om att ha lite extra tålamod med oss på telefon och i mail. I ett sådant läge kommer ni vara många som hör av er samtidigt, men tillsammans kommer vi givetvis hitta lösningar för er alla så fort vi bara kan!

Företagsgäster/privata event

Vad gäller om jag har en inbokad konferens eller möte?
För företag som har bokat en konferens eller ett möte hos oss så gäller avbokningsavtalen som överenskommet.
Ni, våra företagsgäster, är extremt viktiga för oss just nu och därför blir vi otroligt glada om ni redan nu vill boka in era höst- och vinterkonferenser på våra destinationer. Vi ser självklart även till att lösa en lite extra bra deal till er!

Vi är måna om att ni skall känna er trygga och är flexibla gällande avbokningsvillkoren. Maila Calle, Susanna, Tessan, Kristian och säljteamet på meetings@essgroup.se så berättar vi mer.

Det samma gäller för dig som bokat bröllop, privata fester och middagar och har frågor, kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta oss (och ha lite extra tålamod!)

Det är många som kontaktar oss just nu och vi hoppas att du har förståelse för att det kan ta lite längre tid för oss att återkomma till dig!

Telefon: 0346-714900

Mail: reception@strandbaden.se