Hotell Strandbaden

Falkenberg Strandbad

Om Falkenberg Strandbad

Traditionen går långt tillbaka i tiden för Falkenberg Strandbad. Redan 1937 stod den första byggnaden klar på samma plats där det nuvarande hotellet ligger. Hotellet var byggt i den
s k “funkisstilen” och hade en elegant rundad restaurang med stora panoramafönster ut mot havet. Hotellet upplevde från början en storhetstid som varade ända fram till andra världskrigets början. Här trängdes soldyrkare från inlandet med statsmän och andra berömdheter. Ett besök på Falkenberg Strandbad förknippades med stil och flärd.

Alla åkte till have
t
När väl kriget var över, växte massturismen i Sverige som aldrig förr. “Alla” åkte till havet och Strandbaden låg i centrum för denna “invasion”. After Beach är inget fenomen som nyligen har uppstått utan redan på den tiden samlades man till musikunderhållning efter en dag i solen.

Brandhärjades
1958 härjades hotellet av en förödande brand. Det stiliga hotellet var nu bara ett minne blott. Redan året därpå stod dock ett nytt hotell klart men funktisstilen var för alltid borta, och hade nu ersatts av ett för tiden modernt hotell. Säg den glädje som varar för evigt, återigen drabbades hotellet av brand och delar av hotellet förstördes. Man byggde snabbt upp det som förstörts men lät oskadade delar stå kvar.

Invigdes 1992
Under 80-talet drevs Strandbaden av Falkenbergs kommun, men hotellet förföll allt mer.
Till slut blev det en skamfläck för Falkenberg och kommunen gav i slutet av 80-talet klartecken till ett nytt hotellprojekt. Efter två års byggnation hade man byggt ihop hotellet med Klitterbadet och invigningen skedde i april 1992. Det är således detta hotell man idag kan betrakta från alla håll utmed den vidsträckta sandstranden

 

2011 tar Ess hotell över

15 mars 2011 tog Ess hotell över och hotellet genomgick en förvandling från ett traditionellt konferenshotell till en kolonial pärla vid havet.

Det senaste tillskottet är The Retreat Club, en spaupplevelse utöver det vanliga. Med marmor från golv till tak, guldpelare och en 3 meter bred öppen spis kommer spat att bli en fantastisk tillskott till totalupplevelsen på Falkenberg Strandbad.

 

Vill du veta mer om ESS Hotell klicka här>>

Gäster i rum 1